RM Live Statistics

Datos personales

Mi foto
LA LUCHA CONTINUA: El Peligro Invisible de las Antenas,Es un Peligro de Verdad.Si callamos Enfermamos.Pero no nos vamos a callar: Vamos Todos a Gritar: !Antenas Fuera de la Ciudad!.

viernes, 9 de octubre de 2009

EL PUNT 6/10/09 - Baron haurà de pagar una multa de la seva butxaca si no fa retirar una antena

Font Imatge AVUI

12. Baron haurà de pagar una multa de la seva butxaca si no fa retirar una antena


L'Ajuntament de Mataró anuncia que desmantellarà la instal·lació avui mateix i sancionarà Telefònica

06/10/09 02:00 - Punt divers

Baron haurà de pagar una multa de la seva butxaca si no fa retirar una antena


L'Ajuntament de Mataró anuncia que desmantellarà la instal·lació avui mateix i sancionarà TelefònicaUna imatge d'arxiu de l'antena del Camí del Mig de Mataró./ Foto: EL PUNT.

1


Notícies de ...

Una sentència «exagerada»La quarta tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Llicències de l'Ajuntament, Alícia Romero (PSC), va qualificar ahir d'«exagerada» la sentència que obliga a retirar el sistema UMTS d'una antena del Camí del Mig i a imposar dues sancions a la companyia per haver muntat els aparells sense llicència. Romero lamenta «l'afegitó surrealista» que ha fet la jutgessa tot amenaçant amb una multa de 1.000 euros si la persona que ha d'executar la resolució, i en última instància l'alcalde de la ciutat, no ho fa. A més acusa els jutges de manca de criteri en els casos relacionats amb les antenes de telefonia mòbil. Malgrat això, tècnics municipals aniran avui a l'edifici per retirar els aparells «il·legals» en compliment de la sentència. Romero també va explicar que aquesta setmana s'obrirà a Telefónica Móviles una sanció per les dues infraccions que la jutgessa assenyala en la resolució i per les quals l'Ajuntament no ha castigat prou l'operadora de telecomunicacions.

Darrera actualització ( Dimarts, 6 d'octubre del 2009 02:00 )

9. [peça] Una sentència «exagerada»

La quarta tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Llicències de l'Ajuntament, Alícia Romero (PSC), va qualificar ahir d'«exagerada» la sentència que obliga a retirar el sistema UMTS d'una antena... ...

06/10/09 02:00 - Punt divers
6. [peça] Una sentència «contundent»

L'advocat de la veïna que va interposar la denúncia als jutjats, David Izquierdo, i expert en contenciosos contra antenes, no amaga que la sentència que ha emès el Tribunal Superior de Justícia de...

07/10/09 02:00 - Societat

Telefónica impedeix que els tècnics de Mataró desmantellin part de l'antena

L'Ajuntament demanarà ara una ordre judicial per poder-hi accedir i evitar la sanció de 1.000 euros
Una imatge d'ahir de l'antena de telefonia mòbil situada al Camí del Mig de Mataró./ Foto: LL.M.

1

Els tècnics municipals que ahir es van personar per desmantellar els equips d'UMTS de l'antena de telefonia mòbil del Camí del Mig que no tenen llicència es van trobar amb un cop de porta als nassos. Els amos de l'edifici, la companyia Telefónica, van impedir que es pogués executar la sentència i ara l'Ajuntament demanarà al jutjat contenciós administratiu una ordre judicial per poder-hi accedir. Malgrat això, el consistori no sap si amb això podrà evitar haver de pagar la sanció de 1.000 euros que la jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat en el cas que no es retirin els aparells il·legals abans de deu dies.

Com era previsible, els tècnics municipals no van poder ahir accedir a les instal·lacions de Telefónica per executar la sentència judicial i desmantellar els equips del sistema UMTS de l'estació base de telefonia mòbil que hi ha a la teulada de l'edifici. De fet, aquesta circumstància ja es va comunicar a l'Ajuntament per telèfon abans-d'ahir. Arran d'aquest contratemps, l'únic que es va poder fer és aixecar acta d'aquest fet i, juntament amb un altre decret que es va elaborar, enviar-ho al jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona per demanar una ordre judicial.

La quarta tinenta d'alcalde i responsable de l'àrea de Llicències, Alícia Romero (PSC), ja va admetre que aquesta actitud no és nova per a l'Ajuntament, ja que les operadores, i sobretot Telefónica Móviles, posen molts impediments a l'hora de poder accedir a les seves antenes i comprovar si tot està en regla. «Molt ràpida a l'hora de respondre i fer els tràmits no ho és», va afegir-hi Romero. El que de moment es desconeix és si aquest entrebanc pot afectar el termini que la jutgessa havia posat –deu dies– perquè es retiressin els elements de l'estació base de telefonia que funcionaven sense llicència i, sobretot, si continua l'amenaça d'haver de pagar 1.000 euros de multa si no es compleix. Una sanció que hauria d'assumir el funcionari responsable o, en última instància, el mateix alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, de la seva butxaca.

L'Ajuntament ja havia ordenat a Telefónica Móviles, a través d'un decret, la retirada d'aquests elements i va sancionar-la amb 600 euros. Una multa que la magistrada del TSJC no considera que sigui prou contundent i vol que ara se la sancioni amb una quantitat més elevada.

Una sentència «contundent»L'advocat de la veïna que va interposar la denúncia als jutjats, David Izquierdo, i expert en contenciosos contra antenes, no amaga que la sentència que ha emès el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és «contundent» i poc habitual. Però si bé per Izquierdo els criteris de la magistrada són «clars i demolidors», per la regidora Alícia Romero la resolució és contradictòria. Sobretot si es comparen amb altres conflictes amb antenes de telefonia mòbil. En aquest sentit, recorda que en un altre afer es va multar Telefónica amb 3.000 euros per la mateixa qüestió i que aleshores la justícia va determinar que la sanció s'havia de reduir a 600 euros. Sigui com sigui, l'Ajuntament, a banda de retirar el sistema UMTS de l'antena, ha d'obrir un expedient sancionador contra la companyia per les dues infraccions detectades.

Darrera actualització ( Dimecres, 7 d'octubre del 2009 02:00 )
Publicat a

7. Telefónica impedeix que els tècnics de Mataró desmantellin part de l'antena

L'Ajuntament demanarà ara una ordre judicial per poder-hi accedir i evitar la sanció de 1.000 euros

07/10/09 02:00 - Societat

No hay comentarios:

Publicar un comentario