RM Live Statistics

Datos personales

Mi foto
LA LUCHA CONTINUA: El Peligro Invisible de las Antenas,Es un Peligro de Verdad.Si callamos Enfermamos.Pero no nos vamos a callar: Vamos Todos a Gritar: !Antenas Fuera de la Ciudad!.

lunes, 12 de octubre de 2009

De l´antena de Mataró. La Vanguardia 13/10/09- Contestació a la Sra. Alícia Romero, regidora de l'Ajuntament de Mataró.

Una imatge de l'antena de telefonia mòbil de Telefónica, al número 18 del Camí del Mig, a Mataró font diari Avui

De l'Antena de Mataró

David Izquierdo 13/10/2009 Actualizada a las 06:59 Participación

Voldria contestar Alícia Romero que el passat 8/ X/ 2009 va publicar la carta "L´antena de Mataró". Casualment sembla que els jutjats tenen una manca de criteri i la premsa no escriu bé les notícies. Ara bé, i l´Ajuntament, senyora regidora? Administrar no és gens fàcil i implica una dosi de poder que malauradament massa sovint és malinterpretada o mal utilitzada. Administrar vol dir atendre el ciutadà, donar-li la raó quan la té, dirigir amb seny i cura els diners de tots...

Ara bé: en el nostre cas, no s´ha administrat com es devia. I això ja es constata a la sentència: l´Ajuntament no va contestar per escrit la petició de maig del 2007; la sentència ha exposat que l´Ajuntament no pot eludir la potestat sancionadora i, en conjunt, el tribunal ha imposat costes a la Corporació (els jutjats contenciosos només les imposen en casos de mala fe o temeritat).

Altrament, les mesures coercitives que es posen en la sentència són de 1.000 euros cada vint dies i no de 150,25 euros si el tribunal hagués considerat que l´actuació de l´Ajuntament només mereixia una "petita represàlia". La llei estableix que aquestes multes poden anar des dels 150,25 euros fins als 1.500. Aplicar una xifra d´entre un barem de mínims i màxims s´anomena graduació i implica una qüestió molt interessant: no es pot apujar el mínim si no hi ha motius (com inactivitat u omissions) per augmentar-lo.

Per tant, potser el motiu del fet que els tribunals li hagin rebaixat la sanció en un altre plet serà que l´Ajuntament no va aplicar correctament aquest concepte de la graduació, concepte que també és aplicable als expedients sancionadors.

Sabem que l´Ajuntament vol executar la sentència. Ara bé, també hi ha administracions (no només ajuntaments) que no tenen aquesta voluntat. D´aquí que la llei, que data del 1998, hagi previst aquestes mesures i d´aquí que el tribunal les apliqui. I d´aquí que vostè hagi d´entendre que els tribunals les hagin de preveure. Lògicament amb l´objectiu d´evitar que s´eludeixi el camí que la justícia ha fixat en una sentència, i amb una cosa més profunda que no podem oblidar: aquest és el sistema pel qual tots vam apostar fa més de trenta anys. I no té res de surrealista.
David Izquierdo Sánchez
-Advocat Especialista en Dret Administratiu


MÁS INFORMACIÓN
Edición Impresa: Amenaza de multa por una antena al alcalde de Mataró

EXCUSAS DE MAL PAGADOR, MENTIRAS, INTOXICACIÓN E HIPOCRESÍA MUNICIPAL CONTESTACIÓN A LA CARTA DE LA SRA. ALICIA ROMERO, Regidora de Mataró, Hace un día Lucha Contaminación Electromagnética
.miércoles 7 de octubre de 2009
Alicia Romero
.martes 6 de octubre de 2009
Responsabilidades políticas
. PHOTO MONTAGE- NEXT-UP

1 comentario: